Tuesday, 26 February 2013

Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli


Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 8.30 pagi hingga 11.59 malam ini sahaja.. Top Refferal akan mendapat sesuatu daripada Eraz Fadli.. 

Syarat : -
  1. Follow blog Eraz Fadli , dan like Page E'raz Fadli..
  2. Buat tajuk entri Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen..

# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini Eraz Fadli kreditkan kepada blogger Mia Liana.. 

Monday, 25 February 2013

Sunday, 24 February 2013

Alhamdulillah Rezeki Saya...

Assalamualaikum...
Hari ni syiqin nak share sikit dekat kawan-kawan di blog...
Semalam kawan(Nisa) syiqin hantar mesej waktu tu syiqin tgah dok layan citer tv3...Jangan Ganggu Aku
Perbualan Kami...hehehe

Nisa; Salam,asyiqin..awk dpt x pggilan
         temuduga yg kt kg pndan KL 2?kalo dpt..
         awk g x nnt?
Syiqin; Temuduga untuk apa..tfon kte tadi
          charge..org 2 tfon
          awak ke..awak dpt
          surat ea
Nisa; Temuduga utk
         program diploma
         uitm,ipt dan
         skm..dye anta
         surat..kne g 2 atau 3
        mac nie utk
        temuduga..tp blom
        konfem dpt sbb dye
       akn temuduga dulu..
Syiqin; Oo..kte x check
           lagi..box surat..sama
           la macam shahira
          5e..dia dpt kat uitm..sama tarikh
           dgn awk tulis tadi
Nisa; Oh..kalo awk dpt t
          gtaw kte ea..t leh
          discuss sme2..k
          tq..slm
Syiqin; Ok..apa-apa nnti kite
           msg awk
            yee..wasalam

Ok tadi syiqin baru je pegi box surat..jadi tgok laa kalau-kalau ada surat syiqin..memang ada
jadi cepat-cepat kunci box surat dan naik lif dan terus ke rumah...
haa nie laa surat nyee..
ni laa surat nyee
surat temuduga
Ok itu sahaja hari ini...
Jumpa Lagi..







Segmen Blogger i2 Sahabat ku

Assalamualaikum... Kepada Semua Join laa...
Tarikh tutup 28 Februari 2013

http://ceriterahmad.blogspot.com/2013/01/segmen-blogger-i2-sahabat-ku.htmlBanyak kelebihan yang anda akan dapat...
Jumpa Lagi... Jom ;D

Pencarian Bloglist MAC&APRIL 2013 by DJH

Assalmualaikum...
Kepada Semua...

Terima Kasih,
Jumpa Lagi...

Wednesday, 20 February 2013

Seni Menggunakan Chewing Gum

Assalamualaikum...
Hari ini syiqin nak share entry tajuk di atas...hehehe
malam semalam syiqin tengok berita dekat tv9 last berita tuu mesti tv9 siarkan video yang unik atau pelik...
video tuu menggisahkan orang seni iaitu seorang perempuan  melukis gmba orang menggunakan Chewing Gum...pelik kan..
dekat bawah tuu syiqin bagi gambaran sedikit seni yang menggunakan  Chewing Gum...






Nak kata kreatif terpulang laa individu itu sendiri...setiap orang ada perspektif tersendiri...
bagi syiqin kebersihan dalam membuat seni menggunakan Chewing Gum
nie rasa macam geli pun ada...menggunakan air liur sendiri..
tgok air liur orang pun syiqin dah geli apatah lagi gamba menggunakan Chewing Gum+ air liur
rasa macam tidak mengambil berat pasal kebersihan kan..
Syiqin cuma kongsi apa yang syiqin nak kongsi..
jadi terimalah yee..
itu sahaja...
Jumpa Lagi...




Tuesday, 19 February 2013

❤Souvenir Aus dan New Zealand❤

Assalamualaikum semua...
semua sihat??? syiqin sihat...Alhamdulillah..
Hari syiqin nak bercerita pasal Souvenir dari luar negara...bukan syiqin yang pegi...hehehe ada orang kasi...iaitu my uncle yang...baru balik hari tuu waktu hari cina...nanti bulan 3 niee uncle yang pegi south Africa pulak...wow best nyee..orang banyak duit kan..hehe
mana tak nyee keje interior design...memang masyuk laa kan..ok
Nak tak syiqin tunjukkan gamba souvenir tuu...
fridge magnet

disebabkan adik-beradik syiqin perempuan ada 3 orang jadi kami dapat note pad...
dalam note pad tuu ada lukisan.. cantik sangat. 
haa teruja tak...Alhamdulillah rezeki

haa yang nie pencil case untuk adik lelaki syiqin

note pad

terima kasih
ok itu sahaja lain kali ada banyak lagi...
Jumpa Lagi...

Saturday, 16 February 2013

Trilogi Cinta 2 ❤

Assalamualaikum...semua
syiqin nak cerita sikit semalam cerita trilogi cinta 2(TC) dah tamat but macam tak puas hati sebab ending cerita TC2 nie macam tak habis...punya laa spent masa untuk tgok cerita TC2 nie sampai ada adik-adik yang lain nak tgok CJ7 dekat tv2...hurmm memang ending cerita macam tuu ke...syiqin tak pulak beli novel  TC2 nie...
syiqin suka cerita TC2 nie sebab cerita nie banyak pentingkan hubungan kekeluargaan..dan syiqin suka semua pelakon yang memainkan watak masing-masing...pelakon fouziah gous memang layak pegang watak gee...dan hero malaya rosyam nor memang tidak ada tandingan nyee...


apa-apa pun syiqin seronok tengok cerita nie..
akhirnya cinta Sham dan gee bersatu..tapi cinta norseha dan badrul tak pulak tahu sebab waktu tunjuk yang badrul dan yasmin nak kawin tapi tak pulak tunjuk yang mereka kawin...
apa-apa pun tahniah buat semua pelakon yang berjaya membawa watak tersebut...
tahniah bebanyak
Jumpa Lagi...

Step By Step❤

Assalmualaikum...semua
sehat, happy or tengah relax
Hari rajin banyak.. syiqin nak share iaitu blog header...sebab syiqin suka tengok blogger-blogger yang lain ada header yang lawa dan menarik...so buat kali pertama syiqin mempersembahkan...terima laa dengan setulus hati..hehehe....
banyak jugak percubaan yang syiqin buat...yelah nak sedap mata memandang kan dan nak menarik seramai seramai pelawat untuk sentiasa ke blog syiqin...Ok
ambil berkat hari jumaat..murah rezeki...Amin


Tuesday, 12 February 2013

Kalau Dah Jumpa♥

Hari nie syiqin nak sembang sikit dengan korang semua pasal???....ok hari tuu kakak sedara syiqin balik dari   kolej dekat melaka...apa yang syiqin nak sembangkan ialah malam tadi last kita orang tido lambat(syiqin+adik+kak sedara) sebab nyee tgok cite sampai hujung nyawa...kak sedara syiqin dowload jee sebab dia bz dengan keje kolej dia...memang gempak laa...kite orang ber3 duduk satu bilik lepas tuu masing-masing on9 laa...yang syok nyee...dalam 1 bilik tuu syiqin post kat fb pasal pemain bola...lepas dah merepek+merapu...kak sedara dan adik join sekali comment...hahaha memang lawak...
malam semalam jugak adik-adik sedara syiqin ikut balik rumah family syiqin...sebab adik-adik sedara syiqin cuti skola tahun baru cina...so semalam balik dari ipoh adik -adik tuu ikut laa sekali...nasib baik muat mane tak muat nyee...bawak exora...besar laa sikit...Alhamdulillah
malam semalam dah macam gempa bumi dah...coz malam semalam kite orang gelak pasl comment kat fb tuu...
dalam tak jangka jugak adik sedara perempuan dan adik syiqin perempuan tuu tak tido lagi rupa nyee...semua ikut kakak nyee...tido lambat haahaha...
itu sahaja kot buat masa ini ...sebenar nyee syiqin tgah kumpul idea-idea untuk menarik kan blog syiqin tuu...tu yang kekadang lambat nak update...
nanti syiqin sembang lagi nyee..
jumpa lagi...^_^...

Wednesday, 6 February 2013

Twinkle❤Twinkle Part 2

Hari nie part 2 bermula...Jeng Jeng Jeng...ok syiqin nak share pasal sedikit life kite orang dari kecik...waktu tadi dulu syiqin dan adik memang same kelas dan cikgu pun tahu yang syiqin dan adik kembar....lepas tadika masuk pulak darjah satu dan kelas pun same jugak...tapi dah darjah 2 sampai darjah 4 dah tak same...knape sampai darjah 4...sebab nyee syiqin 1 family pindah kat putrajaya...darjah 5 laa skola kat sana...owh lupa nak bagi tahu nama skola rendah syiqin...Sekolah Kebangsaan Desa Pandan..syiqin dulu duduk dekat desa pahlawan..rumah sebelah rumah nenek(sebelah ayah) jee...tak payah susah nak balik kampung ke...hehe
tapi sekarang kena nak balik bukan kampung balik kl(raya)...nenek sebelah mama dah lama meniggal...
waktu sekolah baru dekat Sk Putrajaya Presint 9(2) tahun 2006..sekali lagi tak same jugak klas...hahaha
Masuk jee skola menengah Smk Putrajaya Presint 9(2)...tingkatan 1  sama kelas..tingkatan 2 until 5 dah tak same dah...sob sob..tapi segala aktiviti kokurikulum dan rumah sukan sama...Rumah sukan Kasawari(kuning)...macam tak percaya jugak rumah sukan bole same tapi nasib baik jugak kalau nak ponteng pun bole same-same jugak...hahaha

syiqin dan adik masuk kadet polis, persatuan tak tentu dan permainan pun tak tentu jugak...kadet polis jee yang melekat jugak...mana tak nyee baju full dah beli lengkap...aiii tak kan nak tukar...kang tak pasal-pasal kena ganti duit pulak..habis dah laa ratus-ratus...bukan puluh
memang kadet polis kat skola syiqin aktif...sebab tuu syiqin suka sampai laa hari sukan pun masuk perbarisan kadet polis bukan perbarisan rumah sukan...kihkih mana tak nyee har tuu kami semua pakai baju full...smart tuu rugilah kalau tak masuk dan perbarisan kami nie macam special sikit sebab kami yang 1 antara perbarisan lain...
ok tunjuk gmba pulak laa nyee...boring kan kalau baca jee










ok nie barang-barang yang syiqin nak share ok...
bantal tido pon nak sama jugak


nie hadiah hari jadi...wanie kawan baik kami ..dari form 2 smpai laa form 5

haa nie bukan hadiah hari jadi...nie saje jee beli sebab ada colour hijau nak biru
syiqin suka colour hijau dan adik suka colour biru


 haa nie key chain dari sepupu mama
kite orang panggil uncle yang...dia memang suka melancong haa sekarang nie dia ada dekat new zealand...tahun baru cina nie uncle yang balik...



ok nie rak syiqin dan adik
kanan tuu adik punya dan yang kiri baru syiqin punya...

sebahagian majalah dan buku yng paling best

  nie laa medal yang paling best ..tapi sebenar nyee ada baanyak dari standard 1 lagi tapi bagi tunjuk yang paling best jee...ok

 hadiah hari jadi daripada kawan baik syiqin. Anisah(kenal waktu form 4 sampai form5)


kat atas tu kakulator kesayangan syiqin...sebab? syiqin dah balut dengan cover skin zirafah..cantikkan
nie laa yang syiqin nak share...
jumpa lagi




Tuesday, 5 February 2013

Twinkle❤Twinkle Part 1

Hari nie syiqin nak cerite cikit pasal family syiqin sebab nyee syiqin nie special...nak tahu sebab ape..sebab ada Twin...hihi kalau nak ikut kan nama memang orang tak boleh nak agak tapi muka tuu adalah sikit kalau di perhatikan lama-lama...hehehe
nama syiqin.. Nur Asyiqin Bt Ismail dan twin lagi satu Nur Amalina...haa tak sama kan biasa nyee kalau twin mesti ada sikit nama sama kan nak tunjuk kan yang mereka tuu twin...tapi lain pulak dari family kami.. nama syiqin atuk(ustaz) sebelah ayah yang pilih dan memang atuk syiqin ada nama untuk Nur Amalina(adik)..nama yang di pilih siti ape syiqin tak tahu itu yang diberitahu oleh mama...sebab nak jugak tahu asal nama kite orang kan...mama tak berapa suka nama siti so mama pilih nama amalina dan kalau korang nak tahu nam aadik-beradik syiqin mesti bermula dari huruf A...Asyiqin ,Amalina ,Adlina, dan Adam...kami empat orang adik-beradik...Alhamdulilah
Mama syiqin bersalin secara pembedahan...


                    nie laa gmba waktu kecik kite orang yang tinggi tuu syiqin dan rendah tuu adik
haa nie laa...dah besar panjang pun..hihi mesti korang tahu kan yang mana satu syiqin...

Lovely Couple...Ayah & Mama 
Raya tahun lepas tema hijau nie dekat rumah nenek(sebelah ayah)
haa nie laa adik lelaki syiqin(adam)


kali nie secara ringkas syiqin kenalkan family syiqin dekat korang nie baru part 1...nanti part 2 pasal kawan dan barang kepunyaan kami pulak nyee...
owh lupa syiqin nak bagi tahu bulan 1 yang lalu tahun nie sepupu mama syiqin..mengandung kembar dan selamat melahirkan baby kembar lelaki...dua-dua baby boy melalui pembedahan
ok nie yang syiqin nak share
Jumpa Lagi...



Saturday, 2 February 2013

Mandian Badan ❤

Ok...hari nie syiqin nak share sikit pasal sabun badan sebab nyee...syiqin minggu lepas pakai sabun lain pulak sebab nyee sabun yang di gunakan tak sesuai pada tuan empunya badan...hihi ^_^ tapi ape yang nak syiqin share kan dekat sini pasal sabun baru yang syiqin pakai nie...mane tahu ada yang berkenan atau yang nak try atau baru tahu....

1. Nama produk tuu JOHNSON'S pH 5.5 sebab  produk nie sekali dengan mandian badan dan pelembap kulit kita..

2. Syiqin guna yang warna macam pink x pink sangat...hmm macam warna peach laa bole tgk gmba kat bawah nie ek..
haa nie laa sabun nyee memang wangi bau nie 
produk nie ada 3 tapi berlain bau dan kaler nyee...ok

3. Ok kite baca kelebihan mandian nie pulak yee...mandian nie ada almond oil ...nanti kullit kite akan lembut bak sehalus mulus macam baby... lepas tuu melicin kan , melembapkan dan mengekalkan keseimbangan kulit kita sebab ada pH 5.5...nak tahu ape pH 5.5 tuu search laa kat goggle sikit yee...hihi 
                    
4. Di datangkan dengan 3 pilihan warna dan haruman yang berlainan...ok warna putih syiqin x  berapa nak tahu sangat sebab syiqin x pilih sabun tuu tapi warna kuning syiqin tahu sebab syiqin guna 2 produk nie warna peach dan warna kuning...kuning tuu ada honey..

5. Kalau kita dah beli sabun nie tapi dah dekat nak habis don't worry dear..sebab nyee di datangkan  dengan refill so kita tak perlu lah beli lagi 1 sebijik kat atas tuu..

nie laa refill nyee...macam-macam pilihan yang ada tunggu korang jee nak yang mane

6. Sekarang nie kat bilik air kite orang ada 2 jenis...warna peach dan yellow tapi yang paling memikat hati mestilah warna peach sebab nyee haruman yang wanggi...yellow? syiqin tak berapa suka sebab haruman nyee...tapi setiap orang berlainan syiqin tak tahulah mungkin ada yang suka haruman yellow tuu...apa-apa pun syiqin nak share jee...ok 

p/s: bagus guna sabun nie sebab ada perubahan pada kulit kita( syiqin baru guna seminggu)...kulit syiqin memang tak sekata tapi bila dah try guna produk nie memang sekata.. Kalau tak kenal maka tak cinta cuba laa ok