Friday, 27 December 2013

ONLINE: TUDUNG AKEL PAISLEY ❤❤❤



Assalamualaikum kepada semua Pembaca
Hari ni syiqin nak kongsikan salah satu FB PAGE
ok dekat situ laa syiqin beli tudung akel bidang 55
memang tercari-cari pun corak paisley akel kan sebabnya
CANTIK+CUTE
NAH tengok gambar-gambar yang sempat syiqin snap
 untuk tatapan dan manisan buat Pembaca...hooorayyy

Ok dekat sini laa syiqin beli









Kain ni memang best sangat+senang

Syiqin sarankan pembaca beli ok

Corak dia memang menarik hati kalbu

Sampai disini sahaja pertemuan kita
Jumpa Lagi

 ❤❤❤

Rindu nak Update BLOG❤❤❤



Assalammualaikum w.b.t kepada semua pembaca

Rasanya lama sangat syiqin tak post any entry kan kan…

Minta MAAF yerrr kepada peminat dan sahabat-sahabat blogger…hehehe cool laaa

Bukan apa wifi dkt snie x smpai ke bilik syiqin jadi tggu balik rumah(putrajaya) laa jawab nyerr nak guna wifi kan…

OKAY kali ni syiqin nak share dkat sahabat-sahabat yang syiqin dah pun masuk

 POLITEKNIK PREMIER UNGKU OMAR IN TAKE 2

ALHAMDULILLAH rezeki saya kan…

So far belaja dkat snie seronok…bilik 2 orang sahaja




OK itu laa sedikit pictures  untuk sahabat-sahabat yang dikasihi dan disayangi
Lain kali Lain hari syiqin akan tunjukkan lagi Okay…DON’T BE Sad DEAR

OK time's up
Jumpa Lagi
❤❤❤

Monday, 18 November 2013

KAWAN-KAWAN YANG DIRINDUI

Assalamualaikum semua...
untuk kali ke 2 syiqin ingin share gambar2 bersama si ehem ehem....
Aikkk tok sah laa kome nak percaye yerrr...
dah kat atas  tuu kawan-kawan mestilah gambaq kawan2








Tak Dapat Menikmati Cuti Final Exam

Assalammualaikum semua, 
sehat ke tidak???
syiqin Alhamdulillah sehat
dan baru sahaja abis Final exam pada jumaat minggu lepas
dan sekarang duduk rumah jer laaa
but
Sabtu ini syiqin akan mendaftarkan diri untuk kemasukan KE 2 Politeknik Ungku Omar
pilihan yang syiqin buat ini pun untuk kesenangan semua pihak bagi syiqin mahupun keluarga
mama pun dah setuju untuk syiqin masuk ke PUO
APA APA PUN PILIHAN INI BIARLAH SYIQIN SAHAJA YANG MENGETAHUI NYA
syiqin tak salah kan sesiapa pun dan jangan terasa hati...
Syiqin minta maaf dari hujung rambut sampai ke hujung kaki
Halalkan segala perbuatan yang tidak di sengajakan atau sebaliknya
Selama syiqin berada di Kolej Profesional Mara Beranang, Selangor
Kepada kawan-kawan yang paling rapat, paling sayang, paling selalu ada dikala duka atau suka ku titipkan  sebuah "post" ini untuk kalian...
YANA ZALI-ADILAH RAMLE- RAS AZLIAN-NAZIRA MOHAMAD-SHIRA SALIM-
DAN HAZIQAH HASIM



Friday, 4 October 2013

Nak Balik Miss Semua Orang

Assalammualaikum kepada semua pembaca



MISS SO MUCH TO MY FAMILY N 
MY TWIN(ADIK LAMA SANGAT TAK JUMPA KAN KAN)

Tuesday, 17 September 2013

Kesunyian tanpa KEMBAR

Assalammualaikum
kepada semua pembaca yang disayangi
ok serious sangat2 
syiqin rindu sangat2
dekat kembar syiqin
walaupun minggu lepas pegi Ipoh
ada Family Day lagi pun kembar syiqin kat Poli Ipoh
Adik kte rindu sangat2 dekat adik taw...
kte sayang adik sangat2 taw.

Friday, 13 September 2013

Raya At KPMB

ASSALAMMUALAIKUM
semua sehat???
Hari syiqin nak kongsikan pengalaman hari raya di KPMB 
dah abis raya baru nak update kan kan..
biasa kte... ^_^
ALKISAH nya bermula pada hari sabtu bersamaan 6.9.13
hari sabtu ada kelas ganti sekali dengan sambutan hari raya
Syiqin bilik no 210 dan kwan-kwan bilik 115 
bilik tu laa yang syiqin selalu lepak..
Meh sini syiqin kasi taw
Lia,
Yana,
Adilah,
Nazira,
Syira
ok tak buang masa lagi kte saksikan laa gambar2yang di sediakan
By Nur Asyiqin Ismail













okay sampai disini sahaja pertemuan kite...
kita akan bersambung lagi...hehehe
Terima Kasih
Datang Lagi

Thursday, 15 August 2013

Blog Pun Nak Beraya Jugak

Assalamulaikum sahabat-sahabat blog saya,
Blog pun nak Raya???
hehehe 
syiqin nak letak background sound effects lagu raya...hehehe
nanti terasa laa raya dekat Blog syiqin ni...hehe
Raya kan Sebulan 
Tapi tak ada duit Raya laa eaa...
nak karoke boley 
ikutlaa sound background yang telah disediakan yee...


Bermulalah Aktiviti Typing2 Balik


Assalammualaikum semua,
lama jugak syiqin tak update blog ni kan...kecian dia..sob sob 
Dekat sebulan kawan-kawan syiqin biarkan dia terbengkalai kan...
Sebab Ada Sifat Malas itu laa punca utama kita...hehehe
kekadang nak ada Mood baru laa Terlebih Rajin...heheh
Dulu nama kelas Rajin tapi orang nyer ...Rajin sangat
SAYA MINTA MAAF MR.BLOGGER
Masih sempat untuk syiqin ucapan kan
SELAMAT HARI RAYA 
MAAF KAN SAYA JIKA ADA KESILAPAN YANG SAYA BUAT
MENGURIS PERSAAN ANDA
SAYA MINTA MAAF DARI UJUNG RAMBUT SAMPAI KE UJUNG KAKI
haaa amacam ayat kat atas tuu...hhuhu nak meng'ayat...
 ok FOR RAYA 2013 



Monday, 1 July 2013

Menunggu Autumn Di Hatiku

Assalammualaikum dan selamat pagi...
Haaa mesti tak sabar kan menunggu cerita ni kan...sama laaa macam syiqin...ehehe
"awak tuuu dah nak masuk belaja nak tengok cerita macam ni pulak, haa nak berangan laaa tuu"mengomel didalam hati...hehehe
Yuppp Rabu  ni syiqin akan sambung belaja ambik dip(dbs)....
Orang nak belaja dia kemain nak tengok cerita ni laa tu laaa nasib baik Chamsarang( I MISS YOU) dah habis...
Beberapa hari lepas tengok tv terperasan pulak iklan ni...Dalam hati eeh biar betul ada lelaki korea dalam tuu...Lepas selidik memang sah dan tepat memag ada....

Tak sabar nak tengok pelakon korea ni bertutur dalam bahasa Melayu...Yuppp Kim Jin Sung(Autumn) memang boleh bercakap dalam bahasa melayu...
Dan yang minat sangat dengan Aiman Hakim(Zidick) boleh tengok dia berlakon dalam nii...Ok
Sebenarnya tak puas tengok gambar kan...Tapi tengah tunggu penuh kesabaran....
Dekat Bawah ni Dari TontonMY

  • Kim Jin Sung(Autumn)
  • Hanez Suraya(Nina)
  • Aiman Hakim(Zidick)
  • Ezzaty Abdullah(Jaja)
  • Anas Ridzuan(Kai)







Mesti nak tengok banyak lagi kan kan...
..Terima Kasih..
...Datang Lagi...




Have A Baby Samsung


Assalammualaikum and Good Morning Guys....
Pagi ni syiqin nak kongsikan kegembiraan yang tak terhingga dan sangat bersyukur ke hadrat Illahi atas rezeki yang diberikan....AMIN
Baca tajuk pun dah tahukan...
Dengan ini diumumkan syiqin telah menggunakan Pc baru samsung S3....bukan telefon S3 Tuuu taw...huhuhu
Ini lah baby saya yang baru saya belai hahaha....Colours baby S3 ni ialah Sleek Silver..Cantik
Ayah yang pilih.... Ayah syiqin memang suka warna silver dulu waktu nak beli kereta Exora tuu pun nak kan warna silver tapi disebabkan kan tak ada stok ambik laa white colour...Beli baby S3 ni Sabtu minggu lepas dekat The Mines....Mesti ramai tahu kan kan...Dekat situ paling banyak kedai, kedai telefon laa paling femes...
Tingkat atas sekali....hehehe

Ok Ayah, Mama, Syiqin dan Adik perempuan dan lelaki ikut sekali  beli Baby S3(MINES) Untuk Syiqin dekat kedai Challenger...ramai yang dah tahu ni kan...
Sebenarnya syiqin suka white colour sebab nampak lawa jer dengan bersih jer kan....tapi ayah cakap dekat orang tuu(Promoters) nak yang ni(exactly dekat meja yang tunjuk pelbagai jenama laptop)
Owh lupa nak bagi tahu harga nyer....Mmmm $$$$....hahaha
Syiqin pun nak jugak red colours tapi nanti ayah tak setuju tuu yang tak cakap tuu...Bila dah keja nanti baru laa beli red colours kan...tunggu duit sendiri
Tapi syiqin punya ni kecik sikit dari adik...Adik syiqin pakai Acer V5 haaa yang latest tuuu...Screen 14

Ok bagi sesiapa nak kan W8 tuuu...Laptop S3 nii dah ada W8 jadi jangan lah risau....tapi yang pakai W7 pun boleh upgrade sebenarnya kena beli software laa...
yang dekat bawah semua gambar yang telah disnapakan for you guys...

Ini lah Baby S3 kita
                                       

                                       

Ada kipas tapi kecik punya, card reader, pencuci screen, bag kecil , mouse,
usb , lsy + denim dan lapik mouse

dekat tempat ini lah membeli 

dia bagi beg macam ini bukan macam beg galas tuu taw...
sebenarnya nak beg galas tuuu tapi dapat yang ini...tak apalah janji ada  beg

key board protector tapi ini untuk dell punya syiqin baru perasaaan bila letak dekat
meja nak bayar...dekat rumah ayah puya PC memang dell
My feveret colours syiqin dah lama beli mouse yang ni...tak nak
pakai yang dalam kotak tuuu...hehehe
                    Sampai disini sahaja puan empunya blog nak mengundurkan diri...hehehe
Terima Kasih
Datang Lagi


Wednesday, 26 June 2013

❤ Pink Daisy Flowers❤

From Tumblr

Assalammualaikum dan Selamat Pagi readers...
Orait hari ini syiqin nak berkongsi bunga yang paling syiqin suka dan menjadi feveret dekat dalam hati...hehehe
Mesti readers pernah dengar ayat ni kan "dalam hati ada taman"....heheh tak silap filem adnan sempit kan kan..
Kebanyakkan syiqin seacrh tentang bunga daisy ni kebanyakkan orang indonesia banyak post bunga daisy ni...
susah sikit syiqin nak cari info tentang bunga daisy ni...syiqin lebih prefer post bunga daisy ni dalam bahasa melayu...

 Sebab-sebab bunga daisy nii menjadi pilihan ialah:
  • Namanya yang agak feminin dan memang kalau sebut pun cantik jer kan cuba sebut Daisy...haaa senangkan nak sebut
  • Bunga Daisy ni adalah bunga sebahagian dari keluarga asteraceae(susah sikit nak sebut) sama seperti Bunga Aster atau Bunga Matahari
  • Tengah-tengah mempunyai satu lagi warna yang berbeza dari luar betulkan..



                                                               From Tumblr

Yang dekat bawah info di Wikipedia Tentang Bunga Gerbera
  • Gerbera (disebut: / dʒɜrbərə / atau / ɡɜrbərə /) L. merupakan genus tumbuhan hiasan daripada keluarga bunga matahari (Asteraceae). 
  • Dinamakan dalam penghormatan kepada ahli botani Jerman dan naturalis Traugott Gerber yang mengembara secara meluas di Rusia dan merupakan rakan Carolus Linnaeus. 
  • Mempunyai kira-kira 30 spesies di hutan, sehingga ke Amerika Selatan, Afrika dan Asia tropika.
  •  Gerbera juga dikenali sebagai Daisy Afrika.
  • Spesis Gerbera menanggung capitulum besar dengan florets, menarik ray dua-lipped di kuning, jingga, putih, warna merah jambu atau merah.
  •  Ia adalah potong bunga kelima paling banyak digunakan di dunia (selepas meningkat, warna merah jambu, kekwa, dan tulip).
  • Ia juga digunakan sebagai organisma model dalam mengkaji pembentukan bunga.
  • Gerbera mengandungi derivatif coumarin semulajadi.
  •  Gerbera adalah tumbuhan saka tender.
  •  Ia adalah menarik kepada lebah, rama-rama dan / atau burung.
  • Gerbera mengandungi hasilan coumarin yang wujud secara semulajadi.
  •  Gerbera merupakan tumbuhan perenial.
Dan sebenarnya banyak spesis tentang bunga daisy ni..Tapi itu syiqin nak asingkan dalam post ini...ok    Tibalah masa untuk gambar dipaparkan...hehehe 
Gambar dekat bawah ni ada dekat google image sikit dan ada dekat tumblur











                                     
Itu sahaja untuk hari ini...Lain kali mungkin bunga lain pula mana tahu kan...Okay
Lot more stories await you and don't miss out..
..Terima Kasih.. 
...Datang Lagi...