Wednesday, 30 January 2013

Kenangan Ku Bersamamu

syiqin nak share kenangan pahit & manis sewaktu sekolah menengah...memang tak terungkap kalau nak cerita daripada mula so syiqin ambik yang paling best untuk mengabdikan nyee....ish bukan calang-calang pengalaman yang boleh nak syiqin masok kan dalam blog nie....hehehe

1.tapi yang paling best group kita orang yang dianggotai olehh 6 orang ahli secara tak langsung terjadi laa panggilan 6j untuk group kita orang...Nak tahu ape tuu maksud j tuu...ok maksud nyyee jahanam kihkih...sebab ape? sebab sewaktu kami berenam pegi koko sekolah kami berenam makan lolipop's dengan selamba badak nyee yang lain tengok kami berenam....famous gitu lol...sampai ada cikgu tegur haa tak ada lagi ke...hahaha

2.yang kedua pulak sewaktu kami...ops lupa nak bagi tahu kali nie 4 orang pulak kami berempat telah dipilih untuk jadi pengawas untuk melayan para -para vvip untuk makan sekali dengan datin pengetua skola kami....mane 2 orang lagi tuuu...hari tuu ada pameran kat skola yang berdua tuu masok pertandingan
kami nie dah macam anak cikgu kh ERT sebab nyee cikgu selalu utamakan kami...
yang kami jadi pengawas tuu sebab cikgu kh ERT kami laa...Pn.Zalina Thambi

sewktu nak balik rumah sempat pulak snap
nanie , wanie ,sue

nanie
sue dgan bibie
Dari kiri sue, niena ,bibie ,last sekali baru tuan empunya blog hihi ikkien

6J
ape lagi ada lebih jangan membazir kita makan laa...hihihi

3. memang syiqin cakap dari mula tadi memang banyak but nie dikira special limited edition...kihkih promote pulak

4.tidak dinafikan sewaktu kita bersuka akhirnya x sampai habis maksud nyee yang stay skola sampai form 5 adalah  kami bertiga syiqin, niena dan wanie yang tiga lagi dia orang masok skola teknik....memang kami bertiga dapat tawaran but bincang punya bincang parents cakap skola laa kat situ je...
so kalau ada ape-ape lagi nanti syiqin share ok...apabila tangan nie rase gatal nak menaip nanti syiqin taip lagi...hehehe

P/S: susah mencari kawan yang setia apabila kita sedang duka tetapi kita mesti menghargai apabila mempunyai kawn dan bersedia menerima kekurangan kawan kita dan tidak memilh kawan ok...
Harap-harap nanti kalau syiqin dah masuk ipta(2013) nanti mudah-mudahan dapat kawan yang baik...isyaallah













Tuesday, 15 January 2013

Make a Dadih...2 Layers

Okay...hari nie syiqin buat dadih mmg teringin sangat nak makan dadih nie and remeh sikit laa...kali nie syiqin bwat 2 layers ada 2 perisa...okay bole tgok gmba yang syiqin snap wktu bwat dadih tadi...

                                  nie laa yang bahan syiqin gunakan

                okay first layer syiqin masukkan flavour jagung dalam       
                  suku bekas yang syiqin gunakan
                    okay dah sejukkan first layer tuu...syiqin masukkan yang kedua
                          flavour strawberry pulak sama macam tadi suku bekas
                         tadaa nie laa dadih 2 layers dah pun siap

               okay nie laa syiqin nak share ape yang syiqin suke bwat...
               Sampai sinilah p'kongsian nyee yee...

Work + Show

ok..kali nie syiqin nak citer sikit pasal pengalaman hari sabtu lepas...yelah budak dah habis skolah...hehehe Nak buat ape lagi kan...keje laa..kite orang(3 orang) berniaga sambil tgk konsert jual air memang laa laku sgat2x...kawan syiqin nie name nyee suhana kite orng kenal wktu skolah menengah lagi...su mmg keje kat kiosk dkat dataran tu...dan su perlukan pe'bantu so kami lah yg jadi p'bantu nyee...syiqin dan twin syiqin pegi tolong su...mmg malam tuu happy sebab tgok shiro mmg lawak laa...smpai pengunjung berpusu-pusu nak beli air smpai kan x menang tangan dibuat yee...tolong2x...hehehe ok lah smpai sini saje p'kongsian nyee ok...

Tuesday, 8 January 2013

Chesse Tart Blueberry

Assalammualikum, ok malam tadi mama eq ad bwat tart untuk adk pompuan ke3 bwak skola....sbb sabtu lpas mama eq pegi klas bwat kek indulgence n bwat tart...slma nie pon mama eq ad jugak bwat tapi pegi klas tu  dy tunjuk bwat corak dkat atas chesse tu...

nie kite kena sejukkan sekejap...


 
                  nie bahan2x nyee         tadaa nie laa tart nyee...selepas bakar

                              ok sekian perkongsiannyee laen kali ad byak lagi akan dkongsikan...
                                                                      {^__^}


Sunday, 6 January 2013

Banana Chocolate Cake Part 2

ok hari tu eq x post kn gmba yg mama bwatkn cake untuk birthday ayah...ok nie gmba nyeee...sebijik mcam secret recipe...

mmg sdap

Friday, 4 January 2013

In Genting Hingland

Assalamualaikum...nak share pasal pegi genting dkat sane mmg sejuk...dan ikut bukit tu tgk bwh...rase seram pon ad gayat tuu...huhu pegi 1 family...

    

Banana Chocolate Cake

Assalamualaikum....semalam merupakan Befday ayah eq 2.1.....dan mama mmg rajin untuk bwat cake kalau befday ayah...dan kebetulan nyee ada adk saudara befday nyee 1 hari bulan...mkne nyee mlm tdi sambut befday ayah dan adk saudara....dan Banana Chocolate Cake homemade by mama mmg sebijik macam secret recipe...yum 2x...mmg terbaik
nnti eq post kan gmba nyee...ok

Thursday, 3 January 2013

Mata x bermaya

macam x percaya eq(aku) tdo pkul 5.30...mne x nyee asyik nak upgrade blog nie...yelah kan baru bwat mesti nak nmpak yg cantik dan comel kan2x...hihi x pon keluar followers nie...ish pnat plak eq bwat....tapi x ad jugak....

Wednesday, 2 January 2013

First Time

Assalamualaikum...first time membuat blog nie...hihi x ad pengalaman langsung pakai tibai jee..hihi...untuk memenuhi masa lapang apabila habis exam spm 2012..melihat blog yang cantik, menarik dan seronok...membuatkan hatiku nak blog seperti itu...yang mempunyai ramai friends..yang mampu berkongsi segala masalah,cadangan dan sebagai inspirasi...dan melihat secara tidak langsung melihat bahawa ada yang blogger nie dapat jodoh sama dengan blogger lain...hihihi

mungkin itu sebagai mukadimah...tetapi semoga perkongsian ini memberi sesuatu yang bermanfaat dan berguna ke arah yang positif...Insyaallah....