Tuesday, 26 March 2013

Masa untuk Menunggu & Mencari Info

Assalammualaikum kepada semua kawan-kawan blogger syiqin...
Semua pun sedia maklum kan keputusan SPM dah pun keluar dab hampir 4 hari berlalu....
Dan keputusan yang syiqin dapat memang berbaloi atas usaha syiqin sendiri...Dan apa yang syiqin tengah buat sekarang ni just search diploma yang sesuai....
Sebenarnya banyak tempat pengajian tapi kita perlu cari yang tepat dan sesuai...
Ada IPTS,IPTS,POLI,KPTM DLL...
Syiqin pun banyak jugak search untuk tahu lebih mendalam dan setiap bidang yang syiqin nak tuu syiqin tengok jugak dia punya silibus....nanti senang sikit kan...





okay cukup sampai sini sahaja...
ini sebagai perkongsian kepada semua lepasan SPM untuk mereka tahu serba sedikit..
Jumpa Lagi...



Saturday, 16 March 2013

Promote Coklatkuu...Part II

Assalammualaikum  kepada semua pembaca....
Hari ni Part II bermula mengenai coklat yang di tempah untuk Perkahwinan, Hantaran dll...
Ok sila laa tgok gmba nya ok...Yum Yum...
=Checkout=










dalam coklat ni ada biskut oreo...

OK sekian...
Jumpa Lagi...
Part III akan menyusul...



Friday, 15 March 2013

...Hasil Seni...

Assalammualaikum...

Ok malam nie syiqin nak share sikit kreativiti menggunakan tanah liat berwarna untuk menghasilkan pin atau keychain ...
Tapi tanah liat ni bukan tanah liat biasa taw...
yang biasa kita tgok budak-budak kecik main tanah liat tu tak sesuai dijadikan untuk menghasikan pin atau keychain...


OK ni la tanah liat khas untuk menghasikannya

cantikkan syiqin suka bentuk ni..
Kaler Pink

yang boleh tambah nama atau perkatan
Kaler Purple

Pelbagai Pilihan + Pelbagai Kaler

Pelbagai bentuk boleh dihasikan...
Ok itu sahaja untuk malam ni...
saja nak share...

Jumpa Lagi..

Coklat Again but not Part II

Assalammualaikum...
ok syiqin post gambar berkaitan coklat...














Ok nak puas tengok kan...
Jumpa Lagi..

=Mendebarkan=

Assalammualaikum...
Hari ni syiqin nak kongsi perasaan + luahan yang tidak keruan ini...Disebabkan tinggal beberapa hari sahaja tarikh keputusan SPM 2012 akan diumumkan...Dup Dap Dup Dap
Dan yang merisaukan sebab syiqin ni mempunyai kembar jadi mesti semua orang tak sabar nak tahu kan... Terutamanya my mama dan ayah...

Syiqin ambik aliran sains but lain sikit...lain? ape yang lain tuu...
ok syiqin jelaskan syiqin ambik akaun sekali..Sekolah syiqin lain sikit kalau ikutkan akaun aliran sastera kan..
Ok adik(kemba) pulak ambik aliran sastera...

Syiqin tahu kawan-kawan dekat blog syiqin pun ada jugak tengah tunggu resultkan... Jadi syiqin Doa kan semoga kita semua akan mendapat keputusan SPM 2012 dangan cemerlang buat diri kita...
opss lupa pulak.. Keputusan STPM 2012 akan keluar pada tarikh 18hb jadi mama kata kalau SPM pulak dekat-dekat jee...
Saja syiqin buat entry pendek+ringkas...
 Jumpa entry pasal keputusan SPM terima kasih aswan azmy...
http://aswanazmy.blogspot.com/2013/03/keputusan-spm-2012-akan-diumum-khamis.html
Jumpa Lagi...

Promote Coklatkuu...Part I

Assalammualaikum...
Hari ni syiqin nak share gambar coklat yang dibuat oleh family syiqin...Coklat ni buat pun ada musim dia...Kadang-kadang bagi dekat cikgu sempena hari Guru...biasanya syiqin akan buat untuk semua cikgu yang mengajar dekat kelas syiqin...
Dan ada jugak tempahan daripada orang untuk hari istimewa mereka..
Jadi di sini syiqin mempersilakan....HomeMade ok..

salah satu coklat kat atas ni ada letak oreo sebagai perasa ...






Rupa strawberi jadi rasa pun mesti nak strwaberi jugak kan
Jadi we decided untuk letak jem strawberi..


Colourful right...

Talk more do double more...
ehehe memang banyak berborak bila buat nie...



Ok ni baru part I belum lagi gambar yang ada orang buat tempahan untuk kahwin dan untuk hantaran...
Syiqin akan post Part II pulak... Jadi sila tunggu...but syiqin akan cari hari yang sesuai untuk post..
Jumpa Lagi...

Monday, 4 March 2013

Karnival Buku Islam Di Putrajaya Kedai Pink Ain Maisarah

Assalammualikum...
 Hari ni syiqin nak share pasal pengalaman jaga kedai Pink Ain Maisarah selama 2 hari Sabtu&Ahad...{ 2-3 /3/2013}
Sebab hari Sabtu&Ahad tak ada orang nak jaga kedai pink jadi kita orang terima laa...
Karnival ni dah lama berlangsung selama 9hari but 2 hari tak ada perkeje..

Syiqin tak sempat nak snap2 sebab sibuk sangat jaga kedai...susun buku dan jadi cashier memang tak dapat bayang laa sebab penat sangat...But hari Sabtu paling Sibuk sebab Kak Ain Maisrah Datang Bertemu Peminat Dan Tandatangan buku... Syiqin dan adik jaga kedai pink..
http://ainmaisarah.blogspot.com/2011/09/pembukaan-semula-kedai-pink-ainmaisarah.html

Syiqin bertuah sangat dapat jumpa kak ain dan jaga kedai kak ain...
Tahun 2009 Kak Ain ada datang buat pameran dan bagi ceramah pasal menjadi penulis dan syiqin ada jugak minta tandatangan Kak Ain..
Tapi tak di jangka syiqin dapat jumpa Kak Ain hari Sabtu dan dapat borak sikit je laa sebab Kak Ain nak jumpa peminat beliau...
Hari Ahad pulak Kak Ain tak dapat datang sebab hubby Kak Ain tak sihat...Syiqin ada jugak minta Abg Buku ambik Kak Ain tapi Abg Buku cakap jauh, Kak Ain tinggal dekat KL...
Jadi Hari Ahad tak ramai sangat yang datang sebab esok(isnin) tuu orang keje...

Btw syiqin  tak dapat lupakan pengalaman ini...Terima Kasih dekat kawan syiqin Suhana(su) sebab bagi info pasal keje ni...
Terima Kasih jugak dekat Abg Buku(Abg Ramzan) sebab sudi terima syiqin dan adik keje jadi cashier dan susun buku..he
Tak lupa jugak dekat Abg pakai cermin mata sebab tak tahu nama...hihi
Dan Kak Ain Maisrah yang layan kita orang dengan baik sekali..
Jumpa Lagi...